Нощници за кърмачки

Нощници за кърмачки

Изработени от висококачествени материали, нашите нощници за кърмачки са меки и дишащи, което гарантира спокоен сън през нощта. Освен това са проектирани с дискретни отвори, които улесняват достъпа на бебето ви. Голямото разнообразие от стилове и цветове гарантира, че ще намерите нещо, което отговаря на вашия вкус.

Как да изберем нощница за кърмене?

Мека и лесна за обличане нощница с панел за достъп до кърмене е идеална за първите няколко седмици у дома след раждането на бебето. Това не само ще ви осигури по-голямо удобство, но и ще намали риска от заплитане на дрехите. Освен това ще ви спести необходимостта да ставате и да се преобличате всеки път, когато бебето ви трябва да бъде нахранено. За много нови майки е предизвикателство да изберат подходящите нощници или халати за кърмене, защото не знаят какво да търсят при избора им. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да намерите най-добрите от тях:

Качество на материала и тъканта

Първата стъпка към избора на перфектната нощница за кърмачки е да се разгледа качеството на материята. Избраната от вас нощница трябва да е изработена от 100% памучен плат. Това ще осигури на кожата допълнителна мекота, дишане и издръжливост. На пазара се предлагат различни материи, но ако искате да сте в безопасност, памукът е правилният избор. За нощницата можете да изберете памучна материя със средно тегло. Леката материя няма да е толкова издръжлива, а тежката материя ще ви държи твърде топло. Памукът е най-добрият вариант за нощници за кърмачки.

Проверете дължината на подгъва и деколтето


Дължината на подгъва и деколтето на нощниците за кърмачки също е много важна. Можете да избирате между къс, среден подгъв и дълъг подгъв. Те са предназначени да отговарят на различни условия за кърмене. Подгъвът, който е над коляното, ще бъде идеален за домашна употреба. Средно дългият подгъв ще бъде идеален за престой в болница. Можете също така да изберете нощница с дълбоко изрязан гръб. Деколтето трябва да е без шевове и достатъчно широко, за да запази скромността ви непокътната. Най-удобният начин за носене на кърмаческа рокля е да изберете тази с расо на гърба. В този случай лопатките са открити през гърба на роклята. Можете също така да изберете нощница с V-образно деколте или деколте тип "лъжичка" за по-лесно кърмене.

Обърнете внимание на ръкавите


Друго важно нещо, което трябва да вземете предвид при избора на нощница за кърмене, е видът на ръкавите. Можете да избирате между капсовидни ръкави, къси ръкави или дълги ръкави. Късите и капсовите ръкави са идеални за най-топлите месеци на годината, докато дългите ръкави ще ви топлят когато е студено. Късите ръкави са чудесни за нощно облекло, докато дългите ръкави могат да се носят като ежедневно облекло. Капитонираните ръкави са идеален избор, ако искате да запазите скромността си непокътната, без да покривате раменете си.

Удобство и прилепване


Удобството и прилепването са два съществени фактора, които трябва да се вземат предвид при избора на нощница. Нощницата за кърмене трябва да има панел за достъп в предната част, за да можете лесно да храните бебето си. Този панел може да се намери в почти всички нощници за кърмене. Панелът може да бъде разположен от лявата или от дясната страна. Можете да изберете нощница с гръб или с широко деколте, което стига до ключицата. Този тип нощници са идеални за лесно кърмене. Съществуват и нощници за кърмене, които имат цип или копче за лесен достъп. Те са чудесни за жени, които се притесняват да се изложат на показ или които се притесняват да не отворят панела и случайно да изпуснат бебето. Тези нощници могат да се носят и по време на сън, така че не е необходимо да ставате от леглото всеки път, когато бебето ви има нужда от хранене.

Други характеристики, за които да внимавате

Дължина


Нощниците за кърмачки се предлагат в различни дължини и могат да бъдат с дължина до коляното или до глезена. Можете да изберете предпочитаната от вас дължина в зависимост от нуждите си.


Джобове

Ако сте човек, който обича да държи ръцете си на топло, тогава нощницата за кърмачки с джобове е идеална за вас.


Каишка за кърмене

Каишката за кърмене се използва за придържане на нощницата. Тя е особено полезна, ако имате голям бюст и искате да избегнете заплитане в дрехите си.


Качулка

Можете също така да изберете нощница с качулка. Тя може да се използва, за да покрие главата ви и да ви предпази от студеното време.


V-образно деколте
Ако се притеснявате, че ще изложите гърдите си на показ, докато кърмите, тогава изберете нощница за кърмачки с V-образно деколте.

Заключение


Това са няколко фактора, които трябва да имате предвид, докато избирате нощница за кърмачки. Уверете се, че материята е мека и дишаща и че нощницата има полезен панел за достъп до кърмене.